Trei oficiali americani de rang înalt implicaţi în lupta contra COVID-19 sunt în carantină. ”O contaminare în interiorul Casei Albe ar fi catastrofală”

  • Trei oficiali americani de rang înalt implicaţi în lupta contra COVID-19, printre care şi dr. Anthony Fauci, se află de sâmbătă în carantină
  • Au intrat în contact cu persoane depistate pozitiv la Casa Albă
  • Ceilalţi doi sunt directorii FDA şi CDC
  • Analist american: O răspândire a virusului în interiorul Casei Albe ar fi catastrofală pentru siguranţa noastră naţională”
1264 afișări
Imaginea articolului Trei oficiali americani de rang înalt implicaţi în lupta contra COVID-19 sunt în carantină. ”O contaminare în interiorul Casei Albe ar fi catastrofală”

Sursă foto: Profimedia

Anthony Fauci, membru al echipei de coordonare a luptei contra epidemiei de coronavirus de la Casa Albă, începe o „carantină modificată” după ce a intrat în contact „cu risc scăzut” cu un membru al administraţiei prezidenţiale care a fost testat pozitiv. Dr. Fauci, care are 79 de ani, este directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID).

”O răspândire a virusului în interiorul Casei Albe ar fi catastrofală pentru siguranţa noastră naţională” a explicat analista Samantha Vinograd pentru CNN.

Directorul Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, Robert Redfield, „va lucra prin teleconferinţă pentru următoarele două săptămâni”, după o „expunere cu risc scăzut”, miercuri, la o persoană de la Casa Albă care are boala, a informat Washington Post sâmbătă, citând un purtător de cuvânt.

Comisarul american pentru administrarea produselor alimentare şi a medicamentelor (FDA), Stephen Hahn, se află în carantină pentru două săptămâni după ce a intrat în contact cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al FDA.

Hahn a făcut imediat un test de diagnostic pentru coronavirus, iar rezultatele au fost negative, a declarat purtătorul de cuvânt al FDA, Michael Felberbaum, într-un  comunicat.

"După cum a scris dr. Hahn într-o notă pentru personal astăzi, el a intrat recent în contact cu o persoană care a fost pozitivă pentru COVID-19. În conformitate cu liniile directoare CDC, el se află acum în carantină pentru următoarele două săptămâni", a declarat purtătorul de cuvânt al FDA.

Politico a raportat că Hahn a intrat în contact cu Katie Miller, secretarul de presă al vicepreşedintelui american Mike Pence.

Miller, soţia unuia dintre principalii consilieri ai preşedintelui Donald Trump, a fost restată pozitiv vineri, stârnind alarma cu privire la o posibilă răspândire a virusului în cercul cel mai restrâns al Casei Albe.

Diagnosticul lui Miller, care este căsătorită cu consilierul pentru imigraţie de la Casa Albă şi scriitorul de discursuri Stephen Miller, a fost dezvăluit de Trump într-o întâlnire cu parlamentarii republicani, vineri. Un alt apropiat al vicepreşedintele Mike Pence s-a dovedit pozitiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici