Trei persoane, arestate în Malaysia în legătură cu asasinarea lui Kim Jong Nam

Două femei şi un bărbat au fost arestaţi în legătură cu asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean, în Malaysia, a anunţat joi poliţia, potrivit site-ului agenţiei de ştiri The Associated Press.

2301 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, arestate în Malaysia în legătură cu asasinarea lui Kim Jong Nam

Trei persoane, arestate în Malaysia în legătură cu asasinarea lui Kim Jong Nam (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Cele două femei au fost identificate în urma analizării înregistrărilor camerelor de supraveghere de la aeroportul din Kuala Lumpur, unde se presupune că ar fi fost otrăvit Kim Jong Nam.

Una dintre suspecte avea documente de călătorie din Vietnam, iar a doua deţinea un paşaport indonezian.

Momentan, autorităţile din Malaysia încearcă să afle dacă documentele sunt autentice.

Poliţia a reţinut şi un bărbat de naţionalitate malayesiană, despre care se crede că este prietenul suspectei care deţinea un paşaport indonezian.

Autorităţile încă nu au dat publicităţii raportul autopsiei lui Kim Jong Nam, care ar putea să dezvăluie dacă acesta a fost otrăvit.

Coreea de Nord a obiectat faţă de autopsia lui Kim Jong Nam, însă autorităţile din Malaysia au efectuat totuşi această procedură întrucât Phenianul nu a înaintat un protest oficial, a declarat Abdul Samah Mat, un oficial din cadul poliţiei malaysiene.

Kim Jong Nam, în vârstă de 45 sau 46 de ani, nu avea niciun fel de contact cu fratele său vitreg din Coreea de Nord, locuind de mai mulţi ani în străinătate.

Potrivit unor oficiali guvernamentali din Malaysia, care au cerut să rămână anonimi, înainte de a muri, Kim Jong Nam ar fi spus personalului medical că ar fi fost atacat cu un spray chimic.

Kim Jong Nam şi-a petrecut o mare parte din viaţă în afara ţării şi s-a exprimat în mod public împotriva succesiuni dinastice în Coreea de Nord, declarând şi că fratelui său vitreg îi lipsesc calităţile de lider.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici