Trei persoane au murit după ce sute de avocaţi înarmaţi au luat cu asalt un spital. Incidentul care a declanşat conflictul | VIDEO

Filmări şocante difuzate de postul BBC arată protestul a sute de avocaţi, care au atacat un spital din Pakistan. În urma incidentului a rezultat în moartea a trei pacienţi şi rănirea personalului medical.

1264 afișări
Imaginea articolului Trei persoane au murit după ce sute de avocaţi înarmaţi au luat cu asalt un spital. Incidentul care a declanşat conflictul | VIDEO

Trei persoane au murit după ce sute de avocaţi au luat cu asalt un spital din Pakistan. Imagini şocante | VIDEO

În filmare se poate vedea cum sute de avocaţi iau cu asalt un spital din Pakistan, într-un protest fără precedent, în urma căruia trei pacienţi, o femeie şi doi bărbaţi, au murit şi mai multe persoane din personalul medical au fost rănite.

Avocaţii au descins în spitalul de Cardiologie Lahore's Punjab cu bâte şi au atacat personalul medical.

Poliţia a intervenit de urgenţă cu gaz lacrimogen. Două ore au fost necesare pentru aplanarea conflictului, care a dus la arestarea a 20 de avocaţi şi întocmirea a peste 250 de dosare pentru violenţă. 

Cauza incidentului este un conflict care a avut loc în incinta spitalului la sfârşitul lunii Noiembrie, între un grup de avocaţi şi personalul medical. Furia avocaţilor a fost declanşată de un clip postat pe o reţea de socializare de unul dintre medicii spitalului, în care acesta ironizează avocaţii instigatori. 

Mass-media din Pakistan a lansat critici dure la adresa mulţimii de avocaţi care a declanşat protestul, acuzând un abuz de putere din partea acestora care durează de câţiva ani.

„Încălcarea constituţiei, creşterea militantismului şi lipsa toleranţei duc la anarhie şi la mobilizarea forţelor armate”, a declarat fostul director pakistanez al Comisiei Drepturilor Umane. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici