Trei persoane, în arest la domiciliu în urma unor percheziţii făcute la Primăria Târgovişte

  • Cele trei persoane, două femei şi un bărbat sunt bănuite de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, au fost reţinute.
  • Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 191.896 de lei.
1666 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, în arest la domiciliu în urma unor percheziţii făcute la Primăria Târgovişte

Trei persoane, în arest la domiciliu în urma unor percheziţii făcute la Primăria Târgovişte

Trei persoane, reţinute iniţial pentru delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, au fost arestate la domiciliu, într-un dosar privind achiziţia de produse de curăţenie şi alte bunuri, în care s-au făcut percheziţii la Primăria Târgovişte.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Dâmboviţa, în cazul celor trei persoane reţinute de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în urma prezentării la Judecătoria Târgovişte, instanţa de judecată a dispus măsura arestului la domiciliu.

Miercuri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgovişte, au efectuat 4 percheziţii la Primăria Târgovişte şi pe raza judeţului, “ocazie cu care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente financiar-contabile, întocmite în perioada 2014-2017 şi două unităţi de calculator”.

„În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada ianuarie 2016-aprilie 2017, trei persoane, angajate la o instituţie publică din Târgovişte, şi-ar fi însuşit pe nedrept 191.896 de lei din bugetul unităţii. Pentru a justifica suma însuşită, cei trei ar fi întocmit şi folosit în fals documente financiar-contabile referitoare la achiziţia unor bunuri consumabile şi a unor produse de curăţenie, cu avansul spre decontare, pe care le-au înregistrat în contabilitatea instituţiei”, arată sursele citate.

Potrivit anchetatorilor, o femeie ar fi falsificat 77 de facturi fiscale şi 77 de chitanţe aferente, aparent emise de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, toate cu sediul social în Bucureşti, dar şi de către o societate comercială din Târgovişte, unde aceasta avea calitatea de administrator.

Joi, cele trei persoane, două femei şi un bărbat, bănuite de delapidare, fals intelectual, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, au fost reţinute.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de 191.896 de lei.

“De asemenea, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea şi îndrumarea procurorului de caz, pentru probarea întregii activităţi infracţionale, existând suspiciunea că persoanele bănuite şi-ar fi însuşit prin aceeaşi modalitate diverse sume şi în perioada 2014-2015”, au mai transmis reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa.

La rândul său, primarul din Târgovişte, Cristian Stan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cele trei persoane vizate de anchetă sunt directorul economic, o contabilă şi un magazioner, iar în urma cercetărilor au fost suspendate raporturile de muncă.

“ Nu au justificat cheltuieli legate de marfă. Curtea de Conturi a identificat un anumit prejudiciu, noi am extins analiza şi am formulat plângere penală. S-a suspendat, în cazul lor, raportul de muncă sau contractul de muncă, după caz ” , a declarat Cristina Stan.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici