Trei persoane, ucise de o maşină la Birmingham în timpul protestelor de stradă

Trei persoane au murit, în noaptea de marţi spre miercuri, la Birmingham, în centrul Angliei, unde au avut loc proteste violente cursul nopţii, a anunţat poliţia locală, care nu a precizat dacă cele trei decese au legătură directă cu violenţele.

831 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, ucise de o maşină la Birmingham în timpul protestelor de stradă

Trei persoane, ucise de o maşină la Birmingham în timpul protestelor de stradă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţele de ordine, care au deschis o anchetă în acest caz, au precizat că au reţinut o persoană şi au confiscat o maşină.

Conform unor mărturii citate de BBC, victimele, care ieşiseră dintr-o moschee, făceau parte dintr-un grup de autoapărare şi încercau să împiedice un jaf.

Cei trei bărbaţi au fost loviţi de maşină la scurt timp după miezul nopţii, iar doi dintre ei au murit pe loc. Cel de-al treilea a fost transportat la spital, însă a murit la scurt timp.

"Când au ajuns echipele de salvare, au găsit circa 80 de persoane adunate la faţa locului, iar unele dintre acestea încercau să le acorde ajutor victimelor", a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de intervenţie.

Potrivit BBC, aproape 200 de persoane, membri ai comunităţii asiatice din Birmingham, s-au adunat în jurul spitalului unde au ajuns victimele, iar în zonă au fost mobilizate şi forţe de ordine.

La Londra, sute de locuitori s-au organizat, în cursul nopţii, în grupuri de autoapărare, după mai multe zile de proteste violente, însă atmosfera a fost relativ calmă în capitala britanică, după o mobilizare masivă a poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici