Trei români suspectaţi de trafic de persoane către Marea Britanie, arestaţi într-o operaţiune a poliţiei

Trei români - suspectaţi de trafic cu persoane către Marea Britanie în vederea exploatării sexuale - au fost arestaţi luni la Preston, relatează BBC News online.

392 afișări
Imaginea articolului Trei români suspectaţi de trafic de persoane către Marea Britanie, arestaţi într-o operaţiune a poliţiei

Trei români suspectaţi de trafic de persoane către Marea Britanie, arestaţi într-o operaţiune a poliţiei (Imagine: Shutterstock)

Forţe de ordine din cadrul Poliţiei Lancashire, în nord-vestul Angliei, au efectuat percheziţii la o adresă de pe Longworth Street. Patru femei, despre care se crede că au fost aduse în oraş din România, au fost găsite la adresa respectivă.

Bărbaţii, în vârstă de 33, 35 şi 42 de ani, se află în custodia poliţiei, iar ofiţeri specializaţi stătau de vorbă cu femeile.

Poliţia a precizat că 60 de ofiţeri şi membri ai personalului au luat parte la operaţiune.

"Această zonă a activităţii poliţiei este complexă, iar identificarea traficului de persoane/sclaviei moderne poate fi dificilă", a declarat inspectorul Paul McLernon, din cadrul Poliţiei Lancashire.

"Grupări criminale organizate se află, în multe cazuri, în spatele traficului de persoane către Marea Britanie, iar ele ţintesc unele dintre cele mai vulnerabile persoane din societatea noastră", a adăugat el.

Forţele de ordine subliniază că încurajează victimele traficului de persoane să contacteze poliţia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici