Trei zile de doliu în Franţa, în urma prăbuşirii avionului Air Algérie în Mali

Drapelele vor fi coborâte în bernă începând de luni, timp de trei zile, la toate clădirile publice din Franţa, în semn de doliu după prăbuşirea avionului Air Algérie în Mali, a anunţat preşedinţia sâmbătă.

96 afișări
Imaginea articolului Trei zile de doliu în Franţa, în urma prăbuşirii avionului Air Algérie în Mali

Trei zile de doliu în Franţa, în urma prăbuşirii avionului Air Algérie în Mali (Captură video)

Steagurile urmează să fie coborâte în bernă în semn de doliu "al Naţiunii", a precizat o sursă. Însă nu este vorba despre un doliu naţional, acesta fiind hotărât de către Consiliul de Miniştri.

Prăbuşirea avionului, joi, s-a soldat cu 118 victime, dintre care 54 sunt francezi. Avionul, care a fost închiriat de către Air Algérie de la compania spaniolă SwiftAir, a plecat de la Ouagadougou către Alger în noaptea de miercuri spre joi, dar, la aproximativ 50 de minute de la decolare, s-a prăbuşit pe teritoriul Mali.

Preşedintele François Hollande urmează să facă declaraţii sâmbătă seara, după o reuniune cu familiile victimelor franceze, reunite la Quai d'Orsay, la Paris.

El a prezidat sâmbătă dimineaţa, la Palatul Elysée, a treia reuniune de criză, în care a fost actualizată situaţia, împreună cu premierul Manuel Valls şi miniştri cu atribuţii în domeniu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici