Trei zile de doliu în Grecia pentru victimele accidentului feroviar

Autorităţile din Grecia au declarat o perioadă de doliu de trei zile, începând de miercuri, în urma accidentului feroviar din nordul ţării. Premierul se îndreaptă către locul accidentului, în timp ce grecii primesc mesaje de condoleanţe de la lideri politici străini.

370 afișări
Imaginea articolului Trei zile de doliu în Grecia pentru victimele accidentului feroviar

Trei zile de doliu în Grecia pentru victimele accidentului feroviar

Preşedintele grec Katerina Sakellaropoulou a anunţat că întrerupe o vizită în Republica Moldova pentru a se întoarce în Grecia. De asemenea, premierul grec Kyriakos Mitsotakis se îndreaptă spre zona Tempi, locul în care s-a produs accidentul.

„Am înţeles că el (premierul) este foarte aproape de locul accidentului şi este aşteptat să vorbească", a declarat echipa premierului grec Kyriakos Mitsotakis pentru CNN.

Procesul de identificare a victimelor a început, a declarat ministrul grec al Sănătăţii, Thanos Plevris.

„După cum înţelegeţi, acesta este un proces terifiant pentru părinţii şi rudele care se află aici. Îi vom ajuta cât de mult putem", a spus demnitarul.

În paralel, liderii europeni au început să trimită mesaje de condoleanţe.

„Guvernul României este alături de prietenii noştri din Grecia, în urma tragicului accident feroviar. Gândurile noastre de compasiune se îndreaptă către familiile celor care şi-au pierdut viaţa. Le doresc însănătoşire grabnică celor răniţi”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat pe Twitter.

Cel puţin 36 de decese au fost confirmate până în prezent, după ce două trenuri, unul de marfă, altul de pasageri, s-au ciocnit în noaptea de marţi spre miercuri. Alte zeci de persoane sunt rănite, iar echipele de intervenţie acţionează la faţa locului,

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
accident,
grecia,
tren

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici