Treisprezece foşti şefi ai serviciilor secrete îl înfruntă pe Trump! Aceştia şi-au exprimat sprijinul pentru John Brennan, fostul director al CIA

Treisprezece foşti oficiali de rang înalt din cadrul serviciilor de informaţii din SUA au semnat o scrisoare în care îşi exprimă sprijinul pentru John Brennan, fostul director CIA căruia preşedintele Donald Trump i-a anulat accesul la date secrete, informează site-ul postului CBS News.

1655 afișări
Imaginea articolului Treisprezece foşti şefi ai serviciilor secrete îl înfruntă pe Trump! Aceştia şi-au exprimat sprijinul pentru John Brennan, fostul director al CIA

Foşti oficiali din cadrul serviciilor de informaţii din Statele Unite şi-au exprimat sprijinul pentru John Brennan, fostul director CIA

Printre semnatarii scrisorii se numără 12 foşti directori şi directori adjuncţi ai CIA, dar şi un fost director al Serviciilor de Informaţii.

Foştii oficiali califică decizia liderului de la Casa Albă drept "inadecvată" şi "profund regretabilă".

"Ne simţim obligaţi să răspundem ca urmare a acţiunilor şi afirmaţiilor necugetate şi fără precedent făcute de Casa Albă", se arată în scrisoare.

"Îl ştim pe John ca având un talent enorm, un individ capabil şi un patriot care şi-a dedicat întreaga viaţă adultă serviciului acestei naţiuni", mai afirmă foşti oficiali.

În general, foştii oficiali din cadrul sistemului de informaţii continuă să aibă acces la date secrete pentru a asigura continuitatea instituţională şi în cazul în care expertiza lor s-ar putea dovedi utilă succesorilor săi.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a decis miercuri revocarea autorizaţiei de securitate a lui John Brennan, fost director al CIA în perioada Administraţiei Barack Obama şi un critic foarte vocal al actualului lider de la Casa Albă, invocând comportamentul imprevizibil al acestuia.

Semnatarii scrisorii au mai afirmat că acuzaţiile ce îi sunt aduse lui Brennan sunt "lipsite de fundament" şi au criticat decizia Casei Albe, afirmând că este o mişcare politică şi o "tentativa de înăbuşi libertatea de exprimare".

În luna iulie, Sarah Huckabee Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, a anunţat că preşedintele Trump "explorează mecanisme" prin care să retragă accesul la date clasificate al fostului director CIA John Brennan, al fostului director FBI Jim Comey, al fostului director al Serviciului naţional de informaţii James Clapper şi al altor trei foşti oficiali.

Aceşti foşti oficiali "au politizat şi în anumite cazuri au obţinut profit de pe urma activităţilor publice şi accesului la date clasificate", făcând şi acuzaţii "lipsite de fundament" la adresa preşedintelui, a argumentat Sarah Sanders.

Sanders a refuzat să explice de ce pe lista persoanelor cărora ar putea să le fie revocată autorizaţia de securitate nu se numără şi susţinători ai actualului lider de la Casa Albă, cum ar fi Michael Flynn, fost consilier al preşedintelui Trump, care a pledat vinovat la acuzaţia că ar fi minţit FBI.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici