Treisprezece persoane ce plănuiau atentate teroriste au fost reţinute în Egipt

Ministerul de Interne egiptean a anunţat arestarea a 13 persoane ce plănuiau atacuri împotriva comunităţii creştine şi a unor instituţii publice din nordul Egiptului, informează BFM TV.

398 afișări
Imaginea articolului Treisprezece persoane ce plănuiau atentate teroriste au fost reţinute în Egipt

Treisprezece persoane ce plănuiau atentate teroriste au fost reţinute în Egipt

Anunţul autorităţilor a avut loc după cele două atacuri din Egipt asupra unor biserici copte, în ziua Floriilor, revendicate de reţeaua teroristă SI, în urma cărora au murit 45 de persoane.

Cele ”13 elemente teroriste” făceau parte dintr-un grup ce plănuia ”o serie de atacuri împotriva unor instituţii de stat, gvernamentale şi creştine, dar şi împotriva unor personalităţi publice şi politicieni”, în patru regiuni din nordul Egiptului, inclusiv în oraşul Alexandria, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

Comunicatul ministerului egiptean nu a precizat însă când anume urmau să aibă loc aceste atentate.

În provinciile Alexandria şi Beheira, forţele de securitate au descoperit două ferme unde era fabricate materiale explozibile şi erau depozitate arme.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici