Treizeci de militanţi ai "Parlamentului Popular al Basarabiei", reţinuţi la Odesa

Poliţia din Odesa a reţinut joi 30 de militanţi ai "Parlamentului Popular al Basarabiei", o structură înfiinţată recent de membri ai minorităţilor etnice în scopul obţinerii autonomiei teritoriale, relatează agenţia rusă Tass.

360 afișări
Imaginea articolului Treizeci de militanţi ai "Parlamentului Popular al Basarabiei", reţinuţi la Odesa

Treizeci de militanţi ai "Parlamentului Popular al Basarabiei", reţinuţi la Odesa (Imagine: Shutterstock)

Potrivit poliţiei din Odesa, cei 30 de militanţi ai "Parlamentului Popular al Basarabiei" au fost reţinuţi în timpul unui miting organizat în scopul solicitării unei autonomii culturale.

De asemenea, ei au protestat faţă de reţinerea unor membri ai acestei structuri, inclusiv a liderului Dmitrii Zatuliveter.

Un "Parlament Popular al Basarabiei" a fost creat în oraşul ucrainean Odesa, generând temeri privind apariţia de noi clivaje atât la Kiev cât şi în Republica Moldova.

Republica Moldova, care a constituit cea mai mare parte a fostului teritoriu Basarabia, este îngrijorată de iniţiativa din Odesa, care vizează zone situate la frontiera cu regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Iniţiativa din Ucraina este susţinută de Mihail Formuzal, unul dintre liderii provinciei autonome moldovene Găgăuzia.

Administraţia prooccidentală de la Kiev, confruntată deja cu un conflict militar în regiunile est-ucrainene Doneţk şi Lugask şi cu pierderea Crimeei, a anunţat că urmăreşte cu atenţie situaţia de la Odesa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici