Treizeci şi trei de membri ai familiei fostului preşedinte tunisian au fost arestaţi

Treizeci şi trei de membri ai familiei preşedintelui tunisian îndepărtat de la putere, Zine El Abidine Ben Ali, suspectaţi de "crime contra Tunisiei", au fost arestaţi în ultimele zile, a anunţat joi televiziunea naţională, citând o sursă oficială.

17 afișări
Imaginea articolului Treizeci şi trei de membri ai familiei fostului preşedinte tunisian au fost arestaţi

Treizeci şi trei de membri ai familiei fostului preşedinte tunisian au fost arestaţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul public nu a precizat numele persoanelor arestate, nici gradul de rudenie cu fostul preşedinte, care a fugit din ţară în Arabia Saudită, vineri, după o lună de revolte populare fără precedent.

O anchetă va fi demarată pentru ca aceşti apropiaţi ai fostului preşedinte să fie aduşi în faţa justiţiei, a adăugat sursa citată.

Televiziunea tunisiană a difuzat imagini cu numeroase bijuterii, ceasuri şi carduri bancare internaţionale, confiscate în timpul arestărilor, ale căror circumstanţe nu au fost precizate. Stilouri care trag gloanţe reale au fost de asemenea confiscate.

O anchetă judiciară privind acuzaţii de "achiziţie ilegală de bunuri", "plasamente financiare ilegale în străinătate" şi "export ilegal de devize" a fost demarată miercuri împotriva lui Zine El Abidine Ben Ali şi familiei sale.

Ea îl vizează în special pe fostul şef de stat, pe soţia sa Leila Trabelsi, "fraţii şi ginerii lui Leila Trabelsi, fiii şi fiicele fraţilor săi".

Clanul Ben Ali-Trabelsi este acuzat că a exploatat bogăţiile Tunisiei în ultimii 23 de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici