Trenul Amtrak care a deraiat în SUA ar fi putut fi lovit de un obiect

Trenul Amtrak care a deraiat marţi, provocând moartea a opt persoane şi rănirea altor peste 200, ar fi putut fi lovit de un obiect înainte de a ieşi de pe şine, le-a spus anchetatorilor de la Consiliul naţional pentru siguranţa transporturilor un asistent al mecanicului de tren.

311 afișări
Imaginea articolului Trenul Amtrak care a deraiat în SUA ar fi putut fi lovit de un obiect

Trenul Amtrak care a deraiat în SUA ar fi putut fi lovit de un obiect (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

La o conferinţă de presă susţinută vineri, Robert L. Sumwalt, cel care conduce ancheta, a declarat că o asistentă a inginerului conductor a declarat că ea crede că a auzit o transmisiune radio în care un mecanic de pe o linie regională a declarat că trenul său a fost lovit de un proiectil şi că inginerul trenului Amtrak a răspuns că şi al lui a fost lovit, relatează New York Times, în ediţia electronică.

Femeia, care lucra în vagonul restaurant, l-a auzit pe Brandon Bostian vorbind cu un inginer de pe linia regională Septa care a spus că trenul lui a fost "lovit de o stâncă sau că s-a tras asupra lui", potrivit lui Sumwalt. Ea crede că l-a auzit pe Bostian răspunzând că şi trenul lui a fost lovit. "Imediat după ce a auzit această conversaţie între conductorul trenului său şi inginerul Septa, ea a declarat că a simţit o zdruncinătură şi trenul s-a răsturnat", a declarat Sumwalt.

Sumwalt a afirmat că anchetatorii au descoperit o zonă circulară de mărimea unui pumn în zona impactului, pe partea stângă a parbrizului locomotivei şi că au cerut FBI să o analizeze. El a declarat că FBI a fost chemat pentru că are expertiza de care este nevoie în anchetă, dar că biroul nu a început încă analizele.

El a precizat, de asemenea, că anchetatorii l-au intervievat pe inginer şi au descoperit că aceste este "extrem de cooperant". Inginerul a declarat că nu era obosit sau bolnav la momentul accidentului, dar că nu îşi aminteşte nimic în legătură cu deraierea. Anchetatorii l-au întrebat dacă îşi aminteşte ceva despre vreun proiectil, iar acesta a spus că nu.

Jerri Williams, o purtătoare de cuvânt a Septa, a confirmat că parbrizul unuia dintre trenurile companiei a fost lovit de un proiectil în apropiere de staţia North Philadelphia, marţi, în jurul orei 09.10, cu aproximativ 12 minute înainte de deraierea trenului Amtrak.

"Avem informaţii de trenuri lovite de obiecte în această zonă de două sau trei ori pe lună", a declarat Williams. În cea mai mare parte sunt obiecte aruncate de copii şi nu provoacă pagube.

Consiliul pentru siguranţa transporturilor a cerut permisiunea de a-l intervieva pe inginerul trenului Septa lovit de proiectil, iar compania a acceptat să coopereze, a precizat Williams.

Alţi doi conductori se aflau în tren în noaptea respectivă. Unul dintre ei este spitalizat şi nu a fost intervievat, în timp ce celălalt se afla în spatele trenului şi a anunţat că nu îi funcţiona staţia radio, astfel că nu a putut auzi conversaţia, a precizat Sumwalt. Ambii conductori au declarat că au încredere în inginer, numindu-l un "profesionist".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici