Trump a încercat să organizeze o „revoluţie armată”, spune fostul purtător de cuvânt al miliţiei

Martorul Jason van Tatenhove depune mărturie la a şaptea audiere publică: „Acest asalt asupra Congresului ar fi putut fi scânteia unui nou război civil”.

6026 afișări
Imaginea articolului Trump a încercat să organizeze o „revoluţie armată”, spune fostul purtător de cuvânt al miliţiei

Trump a încercat să organizeze o „revoluţie armată”, spune fostul purtător de cuvânt al miliţiei

Într-o mărturie în faţa comitetului Camerei din 6 ianuarie, un fost purtător de cuvânt al miliţiei Oath Keepers le-a spus americanilor „să vorbească doar  adevăruri” şi să recunoască că fostul preşedinte Donald Trump a încercat să organizeze „o revoluţie armată” pentru a rămâne la putere.

„Oamenii au murit în acea zi”, a spus Jason van Tatenhove. „Ofiţerii legii au murit, a fost aşezată o spânzurătoare în faţa Capitoliului, iar aceasta ar fi putut fi scânteia unui nou război civil pe care nimeni nu l-ar fi câştigat acolo. Asta n-ar fi fost bine pentru nimeni”.

Van Tatenhove a apărut la o audiere de marţi la Washington alături de Stephen Ayres , un fost susţinător al lui Trump din Ohio, care a pledat vinovat pentru o acuzaţie de contravenţie legată de intrarea în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021.

Ambii bărbaţi au discutat despre fostele credinţe şi lecţiile învăţate după ce Congresul a fost luat cu asalt de o mulţime instigată de Trump după ce a propagat minciuna că  înfrângerea sa de către Joe Biden a fost rezultatul fraudei electorale comisă de democraţi. 

Membrii Oath Keepers au asigurat securitate aliaţilor Trump în jurul datei de 6 ianuarie şi au intrat în Capitoliu, scrie The Guardian

O comisie bipartizană a Senatului a confirmat că au rezultat şapte morţi în urma revoltei care nu a reuşit să oprească certificarea victoriei lui Biden. Bilanţul a inclus doi ofiţerii de poliţie care s-au sinucis după revoltă. .

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici