Trump afirmă că alte ţări ar trebui să-şi protejeze propriile petroliere în Orientul Mijlociu

Preşedintele american Donald Trump a afirmat luni că alte ţări, inclusiv China şi Japonia, ar trebui să-şi protejeze propriile tancuri petroliere în Orientul Mijlociu, adăugând că SUA nici măcar nu au nevoie să fie prezente în regiune, întrucât sunt cel mai mare producător de energie din lume.

791 afișări
Imaginea articolului Trump afirmă că alte ţări ar trebui să-şi protejeze propriile petroliere în Orientul Mijlociu

Trump afirmă că alte ţări ar trebui să-şi protejeze propriile petroliere în Orientul Mijlociu

Liderul de la Casa Albă a afirmat pe Twitter că statul chinez, Japonia şi alte ţări importă petrol din regiunea Orientului Mijlociu.

"De ce protejăm rutele comerciale pentru alte ţări (de mulţi ani) pentru nicio răsplată. Toate aceste ţări ar trebui să-şi protejeze propriile nave pe această rută care a fost mereu primejdioasă", afirmă liderul american.

"Nici nu trebuie să fim acolo pentru că Statele Unite tocmai ce au devenit (de departe) cel mai mare producător de energie de oriunde din lume", a adăugat Trump.

"Ceea ce SUA cer de la Iran este foarte simplu - Fără arme nucleare şi fără sprijinirea în continuare a terorismului", a conchis liderul de la Casa Albă.

Taguri:
sua,
iran,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici