Trump afirmă că nu se aşteaptă la un conflict cu Iranul după asaltul asupra Ambasadei SUA din Bagdad: "Iubesc pacea"

Preşedintele american Donald Trump a declarat că nu se aşteaptă la un conflict cu Teheranul după ce demonstranţi proiranieni au atacat Ambasada SUA de la Bagdad, relatează site-ul cotidianului Times of Israel.

1507 afișări
Imaginea articolului Trump afirmă că nu se aşteaptă la un conflict cu Iranul după asaltul asupra Ambasadei SUA din Bagdad: "Iubesc pacea"

Trump afirmă că nu se aşteaptă la un conflict cu Iranul după asaltul asupra Ambasadei SUA din Bagdad: "Iubesc pacea"

"Nu preconizez să se întâmple asta", a afirmat Trump, aflat cu ocazia Revelionului la reşedinţa sa de vacanţă din Florida, după ce un reporter l-a întrebat în legătură cu posibilitatea unui război cu Iranul.

"Îmi place pacea", a adăugat preşedintele.

Liderul american a mai afirmat că situaţia de la Ambasada SUA din Bagdad a fost "gestionată foarte bine".

Anterior, secretarul Apărării din SUA, Mark Esper, a declarat că aproximativ 750 de militari din cadrul unei unităţi de reacţie rapidă a Diviziei 82 Aeropurtată se pregătesc să fie dislocaţi în Orientul Mijlociu în următoarele zile.

De asemenea, SUA au trimis deja la Bagdad o echipă de reacţie rapidă formată din puşcaşi marini cu rolul de a întări dispozitivul de securitate al ambasadei din capitala Irakului.

Proteste violente au izbucnit la sediul Ambasadei SUA din Irak faţă de raidurile aeriene americane împotriva unor grupuri paramilitare proiraniene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici