Trump ameninţă Iranul în cazul unui asasinat al ambasadorului din Africa de Sud. ”Vom reacţiona de 1.000 de ori mai puternic”

  • Donald Trump a anunţat că Iranul vrea să asasineze ambasadorul american în Africa de Sud. Ambasadorul Lana Mark este o persoană din anturajul lui Trump
  • Complotul Iranului ar avea ca scop răzbunarea după cazul Soleimani
  • Preşedintele american spune că va reacţiona dur
2889 afișări
Imaginea articolului Trump ameninţă Iranul în cazul unui asasinat al ambasadorului din Africa de Sud. ”Vom reacţiona de 1.000 de ori mai puternic”

Trump ameninţă Iranul în cazul unui asasinat al ambasadorului din Africa de Sud. ”Vom reacţiona de 1.000 de ori mai puternic”

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promis luni că orice atac al Iranului va fi întâmpinat cu un răspuns "de 1.000 de ori mai mare ca mărime", după ce a raportat că Iranul intenţionează să răzbune uciderea generalului de vârf Qasem Soleimani.

Un raport al presei americane, care citează oficiali nenumite, a declarat că un presupus complot iranian pentru asasinarea ambasadorului SUA în Africa de Sud a fost planificat înainte de alegerile prezidenţiale din noiembrie.

"Potrivit rapoartelor de presă, Iranul ar putea să planifice un asasinat sau un alt atac împotriva Statelor Unite în represalii pentru uciderea liderului terorist Soleimani", a scris Trump pe Twitter. Pe de altă parte, Iranul a negat orice intenţie de acest gen.

În ianuarie, o lovitură cu drone din SUA l-a ucis pe generalul Soleimani la Bagdad, iar Washingtonul presează să prelungească un embargo asupra armelor asupra Iranului, care începe să expire progresiv în octombrie, precum şi să impună sancţiunile ONU asupra republicii islamice.
 
Secretarul de stat Mike Pompeo a refuzat luni să comenteze direct asupra ameninţării raportate la adresa Lana Marks, ambasadorul SUA în Africa de Sud, care este un aliat apropiat al lui Trump.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici