Trump condamnă atentatele din Belgia şi propune utilizarea simulării înecului contra teroriştilor

Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în alegerile prezidenţiale din SUA, a promis, în contextul atentatelor de la Bruxelles, că dacă va deveni preşedinte va consolida securitatea şi va permite utilizarea unor metode dure de interogare a suspecţilor de terorism.

8724 afișări
Imaginea articolului Trump condamnă atentatele din Belgia şi propune utilizarea simulării înecului contra teroriştilor

Trump condamnă atentatele din Belgia şi propune utilizarea simulării înecului contra teroriştilor (Imagine: AP/ Mediafax Foto)

"În calitatea de preşedinte, aş fi foarte dur în privinţa securizării frontierelor Statelor Unite; nu aş permite intrarea nimănui fără o documentaţie perfectă", a declarat Donald Trump, citat de NBC.

"Simularea înecului ar fi o modalitate foarte bună de interogare a suspecţilor de terorism. Dacă s-ar putea extinde legea, eu aş vrea chiar mai mult decât simularea înecului. Trebuie să obţinem informaţii de la terorişti", a subliniat Trump.

Agenţia Centrală pentru Informaţii din SUA a fost aspru criticată pentru utilizarea simulării înecului în interogarea presupuşilor terorişti. Preşedintele Barack Obama a interzis în 2009 această metodă de interogare, asimilată torturii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici