Trump: Coreea de Nord a repatriat rămăşiţele pământeşti a 200 de militari americani

Preşedintele Donald Trump a anunţat că a repatriat rămăşiţele pământeşti a 200 de militari americani dispăruţi în acţiune în timpul Războiului din Coreea, însă acest lucru nu a fost încă confirmat oficial de autorităţile militare din SUA, informează site-ul cotidianului Metro.

1324 afișări
Imaginea articolului Trump: Coreea de Nord a repatriat rămăşiţele pământeşti a 200 de militari americani

Trump: Coreea de Nord a repatriat rămăşiţele pământeşti a 200 de militari americani

"I-am primit înapoi pe marii noştri eroi căzuţi, rămăşiţele au fost trimise înapoi astăzi, 200 au fost trimişi deja înapoi", le-a spus Trump susţinătorilor săi la un miting care a avut loc miercuri la Duluth, Minnesota.

Oficiali americani, sub protecţia anonimatului, declaraseră de marţi, că în zilele următoare, regimul de la Phenian va repatria rămăşiţele unor militari americani care au murit în cursul Războiul din Coreea (1950-1953).

Trump a anunţat, după întrevederea sa cu Kim Jong Un, care a avut loc pe 12 iunie, că liderul nord-coreean a fost de acord să repatrieze rămăşitele militarilor americani.

Peste 36.500 de militari americani au decedat, iar aproximativ 7.700 sunt încă daţi dispăruţi, în urma Războiului din Coreea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici