Trump critică Tratatul Comercial Transpacific(TPP) şi spune că acordurile bilaterale sunt mai eficiente

Preşedintele american Donald Trump a reiterat că îi displace Tratatul Comercial Transpacific(TPP), afirmând că acesta include prea multe contingenţe şi nicio cale de a renunţa dacă acordul nu funcţionează, informează site-ul postului CNBC.

250 afișări
Imaginea articolului Trump critică Tratatul Comercial Transpacific(TPP) şi spune că acordurile bilaterale sunt mai eficiente

Trump critică Tratatul Comercial Transpacific(TPP) şi spune că acordurile bilaterale sunt mai eficiente

"Deşi Japonia şi Coreea de Sud ar dori să ne întoarcem în TPP, nu-mi place acordul pentru Statele Unite", a transmis pe Twitter preşedintele american, care este programat să se întâlnească miercuri cu premierul nipon Shinzo Abe.

"Prea multe contingenţe şi nici o modalitate de a părăsi dacă nu funcţionează. Acordurile bilaterale sunt mult mai eficiente, mai profitabile şi mai bune pentru lucrătorii noştri. Uitaţi cât de rău este OMC pentru SUA", a completat Trump, făcând referire la Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC).

Unsprezece ţări au semnat în luna martie Acordul complet şi progresiv de parteneriat transpacific (TPP), fără Statele Unite, în contextul în care preşedintele Donald Trump a decis retragerea din acest tratat la scurt timp după instalarea sa la Casa Albă.

Tratatul de parteneriat transpacific a fost semnat de Australia, Brunei, Canada, Chile, Japonia, Malaysia, Mexic, Noua Zeelandă, Peru, Singapore şi Vietnam.

Tratatul va reduce tarifele de import-export în ţările semnatare, care au o pondere comună de 13% din economia globală (10.000 de miliarde dolari). Împreună cu Statele Unite, ponderea ar fi fost de 40% din economia mondială.

Preşedintele american, Donald Trump, a semnalat recent că este pregătit să accepte revenirea în Tratatul de Parteneriat Transpacific (TPP), negociat de Administraţia Barack Obama timp de mulţi ani cu ţări din zona bazinului Pacificului, dacă Statele Unite vor obţine un acord "substanţial mai bun".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici