Trump, despre mişcarea Black Lives Matter: „Vor să-l dea jos pe Iisus Hristos”. Ce decizie a luat preşedintele

  • Activişti BLM au luat cu asalt monumentele foştilor preşedinţi americani, dar şi statuile unor personalităţi controversate dupa cazul George Floyd
  • Pe lista unui personaj controversat, Shaun King, susţinător al mişcării Black Lives Matter, se află şi statuiile lui Iisus
  • Donald Trump a promis că va semna un ordin executiv care să protejeze statuile publice şi monumentele federale
1582 afișări
Imaginea articolului Trump, despre mişcarea Black Lives Matter: „Vor să-l dea jos pe Iisus Hristos”. Ce decizie a luat preşedintele

Sursă foto: Profimedia

Preşedintele SUA spune că ordinul executiv va fi semnat până la finalul săptămânii. „Vor să-i dea jos pe Iisus Hristos, pe George Washington, pe Abraham Lincoln, pe Thomas Jefferson. Acest lucru nu se va întâmpla”, a declarat Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă, relatează Fox News.
 
Liderul de la Casa Albă nu a precizat exact cine îşi doreşte ca aceste statui să dispară, însă controversatul activist Shaun King a postat pe Twitter, luni, următorul mesaj: „Da, cred că statuia acelui european alb despre care spun ei că este Iisus ar trebui să fie doborâtă. Reprezintă o formă de supremaţie a albilor. Întotdeauna a fost aşa.”
 
Mesajul său a fost întâmpinat cu ironii, sarcasm, jigniri şi chiar ameninţări cu moartea pe Twitter.
 
Conform unor surse Fox News, încă se lucrează la ordinul executiv promis de Trump. Zilele trecute, acesta scrisese pe Twitter că cei care distrug monumentele şi statuile vor primi 10 ani de închisoare.
 
Nu este clar, în acest moment, dacă ordinul executiv va fi mai mult decât ceea ce Trump a promis pe Twitter. Preşedintele a mai spus marţi că „se vor consolida regulile deja existente, într-o formă unitară”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici