Trump dublează activele militare americane din Caraibe: „Nu trebuie să lăsăm cartelurile de droguri să exploateze pandemia pentru a ameninţa vieţile americanilor”

Administraţia Trump a anunţat miercuri că a trimis mai multe nave de război şi avioane ale Marinei SUA în Caraibe pentru a preveni exploatarea pandemiei de coronavirus de cartelurile de droguri şi „actorii corupţi” precum preşedintele venezuelean Nicolas Maduro pentru a introduce ilegal în SUA mai multe stupefiante, relatează Reuters.

938 afișări
Imaginea articolului Trump dublează activele militare americane din Caraibe: „Nu trebuie să lăsăm cartelurile de droguri să exploateze pandemia pentru a ameninţa vieţile americanilor”

Trump dublează activele militare americane din Caraibe, consolidând lupta împotriva drogurilor după inculparea lui Maduro

Preşedintele Donald Trump a declarat că dublează resursele militare americane din regiune, inclusiv distrugătoarele, avioanele de supraveghere şi personalul, într-o criză antidrog pentru a face faţă a ceea ce el a numit „ameninţare în creştere”.

Operaţiunea- respinsă rapid de guvernul Maduro - va însemna, de asemenea, trimiterea navelor mai aproape de Venezuela, potrivit unui oficial american şi a două persoane familiare cu problema, care au vorbit în condiţii de anonimat.

Trump, alături de secretarul Apărării, Mark Esper şi de Şeful Statului Major al Armatei, Mark Milley, a făcut anunţul la începutul informării zilnice a Casei Albe despre eforturile de a lupta împotriva răspândirii epidemiei.

Decizia a venit în urma punerii sub acuzare de săptămâna trecută a lui Maduro şi a mai multor oficiali foşti şi actuali, sub acuzaţia de conspiraţie narco-teroristă, trafic de droguri şi corupţie.

Marţi, administraţia Trump s-a oferit, totuşi, să înceapă ridicarea sancţiunilor din Venezuela, dacă opoziţia şi membrii Partidului Socialist al lui Maduro formează un guvern interimar fără el, marcând o schimbare în politica SUA faţă de ţara sud-americană.

Trump a spus că mişcarea de miercuri este necesară, deoarece cartelurile şi alţii au încercat să profite de o pandemie care a necesitat resurse masive din partea Statelor Unite şi a altor ţări. „Nu trebuie să lăsăm cartelurile de droguri să exploateze pandemia pentru a ameninţa vieţile americanilor”, a spus el.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici