Trump îl contrazice pe Netanyahu. Reacţia preşedintelui SUA cu privire la mutarea, într-un an de zile, a ambasadei SUA în Israel la Ierusalim

Preşedintele american Donald Trump a negat că Statele Unite îşi vor muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim în decurs de un an, contrazicându-l pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, informează agenţia de ştiri Reuters.

1394 afișări
Imaginea articolului Trump îl contrazice pe Netanyahu. Reacţia preşedintelui SUA cu privire la mutarea, într-un an de zile, a ambasadei SUA în Israel la Ierusalim

Donald Trump neagă că ambasada SUA în Israel va fi mutat la Ierusalim în decurs de un an, contrazicându-l pe Benjamin Netanyahu

În luna decembrie, Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului, generând un val de nemulţumire în întreaga lume. Decizia lui Trump privind Ierusalimul a fost salutată de Israel, dar a fost criticată dur de Autoritatea Palestiniană, de Liga Arabă, de ONU, de numeroase ţări musulmane, de Uniunea Europeană şi Rusia.

"Evaluarea mea temeinică este că va merge mult mai repede decât credeţi - în cel mult un an de acum", a declarat Netanyahu, în cursul unei vizite în India, potrivit presei israeliene.

Întrebat în legătură cu afirmaţia premierului israelian, Trump a răspuns: "Până la sfârşitul anului? Vorbim de scenarii diferite. Adică evident că asta ar fi doar temporar. Nu avem în vedere aşa ceva. Asta înseamnă nu".

Trump a mai adăugat că va fi "o ambasadă minunată, dar nu una care costă 1,2 miliarde de dolari", făcând referire la presupusul cost al noii ambasade a SUA de la Londra.

Săptămâna trecută, preşedintele Donald Trump şi-a anulat participarea la ceremonia de inaugurare a noii misiuni diplomatice, acuzându-l pe predecesorul său de la Casa Albă, Barack Obama, că a vândut vechea ambasadă "pe mărunţiş".

Trump a recunoscut că decizia de mutare a ambasadei de la Londra a fost luată în timpul Administraţiei preşedintelui republican George W. Bush, însă a declarat că a fost construită în timpul mandatului lui Obama şi "a depăşit enorm bugetul alocat".

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa "unică şi indivizibilă", dar partea de est a oraşului este revendicată de Autoritatea Palestiniană, care speră să obţină un acord pentru crearea unui stat palestinian cu capitala în Ierusalimul de Est. Toate ambasadele ţărilor în Israel sunt la Tel Aviv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici