Trump insistă că Mexicul va plăti pentru construirea unui zid anti-imigranţi: ”Nu ştiu încă, însă vor plăti”

Candidatul republican Donald Trump insistă că Mexicul va plăti pentru construirea unui zid anti-imigranţi la graniţa sa, în pofida faptului că preşedintele mexican Pena Nieto a dezminţit aserţiunile în acest sens, notează agenţia The Associated Press pe pagina electronică.

4306 afișări
Imaginea articolului Trump insistă că Mexicul va plăti pentru construirea unui zid anti-imigranţi: ”Nu ştiu încă, însă vor plăti”

Trump insistă că Mexicul va plăti pentru construirea unui zid anti-imigranţi

La mai puţin de 24 de ore după o vizită în Mexic, unde s-a întâlnit cu preşedintele Pena Nieto, Donald Trump a revenit la discursul agresiv anti-imigranţi.

Într-un discurs privind imigraţia, susţinut de Donald Trump la Phoenix, capitala statului american Arizona, candidatul republican a afirmat că "Mexicul va plăti pentru acest zid, 100%. Ei nu ştiu încă, însă vor plăti pentru acest zid."

Pe de altă parte, preşedintele mexican Pena Nieto a scris pe contul său de Twitter, la finalul întrevederii cu Trump: "I-am spus clar că Mexicul nu va plăti pentru zid"

Cu doar câteva ore înainte de discursul de la Phoenix, în cadrul unei conferinţe comune de presă cu preşedintele Pena Nieto, Donald Trump îi descria pe mexicani ca fiind nişte "oameni extraordinari" şi a declarat că în cadrul discuţiei cu preşedintele mexican nu au vorbit despre cine va plati pentru construirea zidului anti-imigranţi.

În discursul susţinut la Phoenix, Donald Trump a promis ca, în cazul în care va ajunge preşedinte, va deporta milioane de imigranţi care locuiesc ilegal în Statele Unite.

"Oricine a intrat în Statele Unite în mod ilegal este pasibil să fie deportat," adăugând că orice persoană care locuieşte ilegal în această ţară şi care este arestată "indiferent pentru ce infracţiune" va fi imediat plasată în grija autorităţilor care se ocupă cu deportarea.

"Nu va fi nicio amnistie," a adăugat Trump.

Candidatul republican a mai promis şi că va limita imigraţia legală, obiectivul fiind acela de a menţine procentul celor născuţi în alte ţări la "media istorică".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici