Trump Jr. a recunoscut că, în perioada campaniei prezidenţiale, a participat la o întâlnire cu un avocat rus ce avea legături cu Kremlinul

Donald Trump Jr., fiul cel mare al preşedintelui american, a recunoscut că în iunie 2016, în perioada campaniei prezidenţiale, a participat la o întâlnire cu un avocat rus ce avea legături cu Kremlinul, informează The New York Times.

522 afișări
Imaginea articolului Trump Jr. a recunoscut că, în perioada campaniei prezidenţiale, a participat la o întâlnire cu un avocat rus ce avea legături cu Kremlinul

Trump Jr. a recunoscut că, în perioada campaniei prezidenţiale, a participat la o întâlnire cu un avocat rus ce avea legături cu Kremlinul

Aceasta este prima întâlnire confirmată de cercul de apropiaţi ai preşedintelui american şi naţionali ruşi pe perioada campaniei prezidenţiale din luna noiembrie.

În cadrul unei declaraţii făcută publice sâmbătă seara, Trump Jr. a confirmat participarea sa ”la o scurtă întrevedere introductivă”, la care, la solicitarea sa au luat parte de asemenea şi ginerele preşedintelui, Jared Kushner, dar şi Paul Manafort, fostul şef al echipei de campanie a lui Donald Trump.

”Am discutat înainte de toate despre un program de adopţie a copiilor ruşi care era în funcţiune şi extrem de popular în rândul familiilor amricane cu ani în urmă şi a fost încheiat de Guvernul rus, dar nu era o chestiune de campanie şi nu a avut niciun rezultat”, a declarat Trump Jr..

”Am fost rugat să particip la întâlnire de către o cunoştinţă, dar nu mi s-a spus în prealabil numele persoanei pe care o voi întâlni”, a adăugat acesta.

Întrevederea dintre avocatul rus Natalia Veselnitskaya şi cei trei apropiaţi ai lui Trump a fost făcută publică la o zi după ce preşedintele american s-a întâlnit pentru prima dată în Germania cu omologul său rus.

Veselnitskaya este cunoscută ca susţinătoare a sancţiunilor împotriva Rusiei, în mod special a legii Magnitsky, care interzice interacţiunea SUA cu cetăţeni ruşi ce ar fi încălcat drepturile omului.

Totodată, adopţia este un subiect frecvent discutat de oponenţi legii Manitsky, conform lui William Bowder, un finanţator american.

Sergei L. Magnitsky a decedat în circumstanţe misterioase într-o închisoare din Rusia, în anul 2009, după ce a făcut public un scandal de corupţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici