Trump l-a demis pe David Shulkin, secretarul american al Veteranilor. Medicul personal al preşedintelui, nominalizat pentru funcţie

Preşedintele american Donald Trump l-a demis pe David Shulkin, secretarul SUA pentru Veterani, în locul acestuia nominalizându-l pe amiralul Ronny Jackson, medicul personal al liderului de la Casa Albă, informează site-ul postului France 24.

172 afișări
Imaginea articolului Trump l-a demis pe David Shulkin, secretarul american al Veteranilor. Medicul personal al preşedintelui, nominalizat pentru funcţie

Trump l-a demis pe David Shulkin, secretarul american al Veteranilor. Medicul personal al preşedintelui, nominalizat pentru funcţie

Shulkin se alătură astfel unei lungi liste de oficiali de rang înalt care au demisionat sau au fost demişi de la învestirea în funcţia de preşedinte a lui Donald Trump, în ianuarie 2017.

Robert Wilkie, subsecretar pentru Apărare, va asigura interimatul la Departamentul pentru Veterani, au declarat oficiali de la Casa Albă, sub protecţia anonimatului.

Shulkin a devenit ţinta criticilor după ce un raport al inspectorului general al Departamentului pentru Veterani a indicat că oficialul a acceptat în mod inadecvat bilete la turneul de tenis de la Wimbledon şi şeful de cabinet al secretarului se face vinovat de falsuri pentru a face posibil ca soţia lui Shulkin să călătorească pe cheltuiala statului american.

Amiralul Jackson ocupă funcţia de medic al preşedintelui încă din timpul lui George W. Bush.

Trump a declarat că apreciază activitatea lui Shulkin.

Departamentul pentru Veterani supervizează alocarea beneficiilor şi oferă servicii de sănătate pentru cei aproximativ 20 de milioane de veterani militari americani.

În puţin peste un an de mandat, preşedintele Trump a demis sau acceptat demisia unui număr semnificativ de oficiali, printre care Rex Tillerson, secretar de Stat; James Comey, director FBI; Andrew McCabe, adjunctul şefului FBI; Steve Bannon, consilier prezidenţial pentru Strategii politice; H.R. McMaster şi Michael Flynn, consilieri prezidenţiali pentru Siguranţă Naţională; Reince Priebus, şef de cabinet la Casa Albă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici