Trump: Negocierile cu Coreea de Nord sunt productive, summit-ul va fi la Hanoi, în Vietnam

Preşedintele Donald Trump a declarat vineri că diplomaţii americani au avut o "întâlnire foarte productivă" cu oficialii nord-coreeni şi a anunţat că summit-ul său cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, din cursul acestei luni va avea loc în capitala Vietnamului, Hanoi, relatează Reuters.

373 afișări
Imaginea articolului Trump: Negocierile cu Coreea de Nord sunt productive, summit-ul va fi la Hanoi, în Vietnam

UPDATE: Trump: Negocierile cu Coreea de Nord sunt productive, summit-ul va fi la Hanoi, în Vietnam

"Reprezentanţii mei tocmai au părăsit Coreea de Nord după o întâlnire foarte productivă şi un acord de timp şi dată pentru cel de-al doilea Summit cu Kim Jong Un. Acesta va avea loc la Hanoi, Vietnam, pe 27 şi 28 februarie", a declarat Trump pe Twitter.

"Aştept cu nerăbdare să mă văd cu liderul Kim şi să avansăm cauza păcii!", a spus el.

La începutul acestei săptămâni, Trump a anunţat datele pentru cel de-al doilea summit cu Kim şi a spus că va avea loc în Vietnam, dar oraşul nu a fost dezvăluit.

Stephen Biegun, trimisul special SUA pentru Coreea de Nord, a avut trei zile de discuţii lla Phenian pentru a se pregăti pentru summit, a anunţat vineri Departamentul de Stat.

Acesta a spus că Biegun a fost de acord cu omologul său Kim Hyok Chol să se întâlnească din nou înainte de summit.

În discuţiile de la Phenian, de miercuri până vineri, Biegun şi Kim Hyok Chol "au discutat despre angajamentele din timpul summitului de la Singapore privind denuclearizarea completă dintre preşedintele Trump şi liderul Kim, transformarea relaţiilor SUA-RPDC şi construirea unei păci durabile în Peninsula Coreeană", a informat Departamentul, fără a indica vreun progres.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici