Trump nu se aşteaptă ca negocierile comerciale dintre SUA şi China să aibă un progres semnificativ

Preşedintele american Donald Trump nu se aşteaptă la progrese semnificative în urma negocierilor comerciale dintre SUA şi China ce vor avea loc în această săptămână la Washington, a declarat acesta într-un interviu acordat agenţiei Reuters.

738 afișări
Imaginea articolului Trump nu se aşteaptă ca negocierile comerciale dintre SUA şi China să aibă un progres semnificativ

Trump nu se aşteaptă ca negocierile comerciale dintre SUA şi China să aibă un progres semnificativ

Trump a afirmat că nu are "o limită de timp" pentru a pune capăt litigiului comercial cu China, care ameninţă să impună tarife pentru aproape toate bunurile tranzacţionate între cele două mari economii ale lumii.

"Sunt ca ei; Am un orizont lung ", a adăugat el.

Trump a spus că negociatorii chinezi vor veni în curând, adăugând că nu a putut "anticipa prea mult" din discuţiile avute până acum.

El a spus că soluţionarea litigiului comercial cu China va "lua timp deoarece China a făcut prea bine prea mult timp şi au devenit răsfăţaţi. Au făcut înţelegeri cu oameni cu care, sincer, nu ştiau ce fac, pentru a ne determina pe noi să luăm această poziţie”.

Trump a acuzat de asemenea China de manipularea monedei sale naţionale pentru a compensa faptul că vor trebui să plătească tarifele impuse de Washington, în timp ce argumentează că banca centrală a Statelor Unite ar trebui să fie mai aşezată.

Întâlnirile, care se aşteaptă să aibă loc miercuri şi joi la Washington, sunt primele discuţii oficiale dintre SUA şi China din iunie, atunci când secretarul american de comerţ Wilbur Ross s-a întâlnit cu consilierul economic chinez Liu He la Beijing, dar s-a întors fără niciun acord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici