Trump primise o notificare în ianuarie în care era avertizat că „jumătate de milion” de americani ar putea muri din cauza coronavirusului. El a fost nemulţumit că a fost informat în scris

  • Preşedintele Donald Trump ar fi fost anunţat la sfârşitul lunii ianuarie, printr-o informare scrisă de consilierul pe probleme comerciale, Peter Navarro, că „jumătate de milion de americani” ar putea muri din cauza coronavirusului, scrie New York Times
  • Trump a negat că a văzut notificarea la acea vreme
  • Liderul de la Casa Albă ar fi fost nemulţumit că Navarro l-a informat în scris de acest lucru, potrivit sursei citate.
2103 afișări
Imaginea articolului Trump primise o notificare în ianuarie în care era avertizat că „jumătate de milion” de americani ar putea muri din cauza coronavirusului. El a fost nemulţumit că a fost informat în scris

Trump primise o notificare în ianuarie în care era avertizat că „jumătate de milion” de americani ar putea muri din cauza coronavirusului. El a fost nemulţumit că a fost informat în scris

Preşedintele american Donald Trump ar fi primit o notificare în care era avertizat că 30% din populaţia SUA ar putea fi infectată şi că numărul morţilor ar putea ajunge la „jumătate de milion”, potrivit Business Insider.
 
Navarro ceruse, de asemenea, în notificare, limitarea călătoriilor în China, epicentrul epidemiei de coronavirus la acea vreme. Ulterior, Trump a implementat o restricţie de călătorie.
 
„Lipsa unei protecţii de imunizare sau a unui tratament sau vaccin ar face ca americanii să nu aibă nicio apărare în cazul în care ar izbucni o epidemie în Statele Unite”, a scris Navarro, care a menţionat că o pandemie ar duce la decesul a milioane de americani.
 
Potrivit The New York Times, Trump a fost nemulţumit că Navarro a dat informaţia în scris.
 
Navarro a scris o a doua notificare pe 24 februarie în care avertiza că jumătate de milion de oameni pot muri din cauza virusului.
 
La o zi, Trump a scris un mesaj pe Twitter în care spunea că noul coronavirus este „ţinut foarte bine sub control în SUA”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici