Trump răceşte relaţiile cu Netanyahu: "Relaţia noastră este cu Israelul"

Preşedintele american, Donald Trump, a părut să se distanţeze de premierul israelian în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, afirmând, în contextul scrutinului parlamentar, că "relaţia Statelor Unite este cu Israelul".

1926 afișări
Imaginea articolului Trump răceşte relaţiile cu Netanyahu: "Relaţia noastră este cu Israelul"

Trump, referitor la scrutinul israelian: "Relaţia noastră este cu Israelul"

Întrebat de jurnalişti dacă a vorbit cu Benjamin Netanyahu, unul dintre aliaţii săi, Donald Trump a răspuns: "Nu am vorbit, rezultatele sunt în curs de a fi anunţate. Aveţi noutăţi, deoarece voi (jurnaliştii -n.red.) de obicei ştiţi lucruri înaintea preşedintelui, nu?".

Întrebat dacă are suspiciuni referitoare la rezultatul scrutinului, Donald Trump a precizat, conform Casei Albe : "Nu, nu am. Nu am. Toată lumea ştia că rezultatul va fi foarte strâns, vom vedea ce se întâmplă. Oricum, relaţia noastră este cu Israelul. Vom vedea ce se întâmplă".

Benjamin Netanyahu l-a îndemnat, joi, pe principalul său adversar politic, Benjamin Gantz, să se alăture unui guvern de uniune naţională. Partidul Likud, condus de Benjamin Netanyahu, s-a clasat pe locul al doilea în scrutinul parlamentar anticipat, în urma coaliţiei de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de Benjamin Gantz.

Taguri:
sua,
israel,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici