Trump şi Erdogan consideră inacceptabile afirmaţiile lui Emmanuel Macron despre NATO

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat miercuri seară, în contextul întrevederii cu omologul său din Turcia, Recep Tayyip Erdogan, că declaraţiile preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, despre NATO sunt „inacceptabile”.

2510 afișări
Imaginea articolului Trump şi Erdogan consideră inacceptabile afirmaţiile lui Emmanuel Macron despre NATO

Foto: Hepta

Donald Trump s-a declarat „foarte dezamăgit” de afirmaţiile lui Emmanuel Macron despre situaţia Alianţei Nord-Atlantice, subliniind că sunt inacceptabile, informează cotidianul Le Figaro.

La rândul său, Recep Erdogan s-a declarat „dezamăgit” de afirmaţiile liderului de la Paris.

Emmanuel Macron a declarat recent că ţările europene nu se mai pot baza pe Statele Unite în materie de apărare, astfel că Alianţa Nord-Atlantică este în „moarte cerebrală”. „Ceea ce experimentăm în prezent este moartea cerebrală a NATO”, a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat revistei The Economist. Europa este „pe marginea unei prăpastii" şi trebuie să înceapă să gândească strategic ca putere geopolitică; „altfel, riscăm să nu mai avem controlul asupra propriului destin”, a precizat Macron.

Liderul de la Paris a atras atenţia că „Europa trebuie să se trezească”. Întrebat dacă mai crede în eficienţa Articolului 5 al Tratatului NATO, referitor la apărarea colectivă, Emmanuel Macron a răspuns: „Nu ştiu. Oare ce va însemna în viitor Articolul 5?”.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a criticat frecvent contribuţiile financiare insuficiente ale ţărilor europene la apărarea comună în cadrul NATO. Franţa şi Germania pledează pentru mecanisme europene de apărare, un plan criticat de Statele Unite şi Marea Britanie.

Taguri:
sua,
franţa,
nato

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici