Trump sugerează "o întrevedere personală" cu preşedintele Chinei în legătură cu Hong Kong

Preşedintele american Donald Trump a sugerat organizarea unei întrevederi personale cu omologul său chinez, Xi Jinping, pentru a discuta despre criza politică din Hong Kong, informează postul BBC News.

673 afișări
Imaginea articolului Trump sugerează "o întrevedere personală" cu preşedintele Chinei în legătură cu Hong Kong

Trump sugerează "o întrevedere personală" cu preşedintele Chinei în legătură cu Hong Kong

Liderul de la Casa Albă s-a declarat încrezător că Xi Jinping va soluţiona "rapid şi într-un mod uman" situaţia din Hong Kong, care de mai multe luni este scena unor ample proteste, provocate iniţial de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei, dar treptat s-au transformat într-o contestare generală a Guvernului local susţinut de Beijing.

Trump a mai afirmat că Xi "este un mare lider care este respectat foarte mult de poporul său".

"Îl cunosc foarte bine pe preşedintele Xi al Chinei. Este un mare lider care este respectat foarte mult de poporul său. De asemenea, este un om bun într-o «afacere dificilă» Nu am nicio îndoială că dacă preşedintele Xi vrea să rezolve rapid şi uman problema Hong Kong, o poate face. Întrevedere personală?", se arată într-un mesaj postat pe Twitter de Trump.

Într-un alt mesaj, postat tot miercuri seară, preşedintele american a indicat că felul în care regimul de la Beijing gestionează situaţia din Hong Kong are impact şi asupra negocierilor pe tema unui acord comercial între SUA şi China.

"Desigur, China vrea să facă o înţelegere. Mai întâi însă să trateze în mod uman Hong Kong-ul!", afirmă liderul american.

Taguri:
sua,
hong kong,
proteste

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici