Trump susţine că Mexicul va plăti "în cele din urmă" pentru zidul de la frontiera de sud a SUA

Preşedintele american Donald Trump susţine că Mexicul va plăti "în cele din urmă" pentru ridicarea zidului de la frontiera de sud a Statelor Unite, lucru negat categoric de Preşedinţia Mexicului, relatează agenţia de ştiri Reuters.

2799 afișări
Imaginea articolului Trump susţine că Mexicul va plăti "în cele din urmă" pentru zidul de la frontiera de sud a SUA

Trump susţine că Mexicul va plăti "în cele din urmă" pentru zidul de la frontiera de sud a SUA (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"În cele din urmă, dar la o dată ulterioră, ca să ne putem apuca devreme, Mexicul va plăti, într-o anumită formă, pentru zidul de frontieră atât de necesar", se afirmă într-un mesaj postat pe Twitter de preşedintele american.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Preşedinţiei mexicane a declarat că preşedintele Enrique Pena Nieto a reiterat că Mexicul nu va plăti pentru niciun zid.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat la finalul lunii ianuarie ordonanţa executivă care prevede construirea unui zid la frontiera cu Mexicul.

Construirea zidului de la frontiera dintre SUA şi Mexic, propus de preşedintele american Donald Trump, ar urma să coste până la 21,6 miliarde şi ar fi nevoie de trei ani şi jumătate pentru a fi finalizat, potrivit unui raport intern al Departamentului american pentru Securitate Internă, citat de Reuters.

Grupul de cercetare Bernstein Research a estimat că incertitudinile din jurul acestui proiect ar putea ridica costul proiectul până la cifra de 25 de miliarde de dolari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici