Trump va nominaliza un avocat în funcţia de procuror general adjunct după demisia lui Rosenstein

Casa Albă a anunţat că preşedintele american Donald Trump intenţionează să-l nominalizeze pe avocatul Jeffrey A. Rosen la funcţia de procuror general adjunct al SUA, deşi acesta nu are experienţă ca procuror şi nici nu a mai lucrat până în acest moment în Departamentul Justiţiei.

201 afișări
Imaginea articolului Trump va nominaliza un avocat în funcţia de procuror general adjunct după demisia lui Rosenstein

În imagine: Rod Rosenstein

Rosen, actualmente adjunct al secretarului Transporturilor, ar urma să-l înlocuiască pe Rod Rosenstein, care, potrivit unui oficial din Departamentul Justiţiei, va demisiona până la mijlocul lunii luna martie, informează agenţia de ştiri Reuters.

William Barr, procurorul general al SUA şi secretar al Departamentului Justiţiei, a salutat selectarea lui Rosen, afirmând că acesta are 35 de ani de experienţă la cel mai înalt nivel în cadrul Administraţiei Statelor Unite.

De profesie avocat, Jeffrey A. Rosen a ocupat în trecut funcţia de jurist principal în cadrul Departamentului Transporturilor, ulterior şi în cadrul Biroului pentru Gestiune şi Buget, însă nu are experienţă ca procuror, lucru neobişnuit pentru un candidat la funcţia de procuror general adjunct al SUA.

Departamentul Justiţiei supervizează o serie de investigaţii federale, inclusiv pe cea coordonată de consilierul special Robert Mueller privind imixtiunile electorale ruse şi presupuse contacte între apropiaţi ai lui Donald Trump şi oficiali ruşi.

Un oficial din cadrul Departamentului Justiţiei a afirmat că demisia lui Rosenstein nu are legătură cu informaţiile vehiculate de presă potrivit cărora actualul adjunct al procurorului general a evocat ideea înregistrării în secret a preşedintelui Donald Trump şi invocarea unui amendament al Constituţiei SUA pentru demiterea acestuia din cauza faptului că ar fi incapabil să îndeplinească atribuţiile funcţiei. Rosenstein a negat informaţiile, afirmând că sunt "lipsite de acurateţe şi incorecte din punct de vedere factual".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici