Trump vrea să menţină prezenţa militară americană în Irak pentru a "monitoriza Iranul" - CBS

Preşedintele american Donald Trump a declarat că este important să păstreze o prezenţă militară americană în Irak, astfel încât Washingtonul să poată monitoriza îndeaproape situaţia "pentru că Iranul este o problemă reală", potrivit unui interviu difuzat duminică, relatează Reuters.

395 afișări
Imaginea articolului Trump vrea să menţină prezenţa militară americană în Irak pentru a "monitoriza Iranul" - CBS

Trump vrea să menţină prezenţa militară americană în Irak pentru a "monitoriza Iranul" - CBS

Preşedintele american a deplâns "războaiele nesfârşite" din Siria şi Afganistan într-un interviu acordat postului CBS în cadrul emisiunii "Face the Nation" şi a subliniat că doreşte să reducă prezenţa militară americană costisitoare în aceste ţări, în ciuda avertismentelor împotriva unor astfel de mişcări primite de la consilierii militari şi şefii serviciilor de spionaj.

Statele Unite s-ar putea baza foarte mult pe munca de informaţii din Afganistan, a spus el, şi va răspunde la evoluţiile din Siria din bazele americane din Irak.

Gărzile revoluţionare din Iran au trimis arme şi mii de soldaţi în Siria pentru a ajuta guvernul preşedintelui Bashar al-Assad în războiul civil care a început cu şapte ani în urmă.

Trump a declarat că Statele Unite au cheltuit o "avere" pe baza aeriană Al Asad din vestul Irakului, pe care a vizitat-o ​​în decembrie, şi că Statele Unite ar trebui să ţină cont de acest lucru.

"Unul dintre motivele pentru care vreau să le menţin este că vreau să mă uit puţin la Iran, deoarece Iranul este o problemă reală", a afirmat el în interviul acordat CBS.

Întrebat dacă asta înseamnă că vrea să fie capabil să atace Iranul, Trump a spus: "Nu, pentru că vreau să pot monitoriza Iranul. Tot ce vreau să fac este să îi pot monitoriza."

Preşedintele şi-a apărat decizia din decembrie de retragere a trupelor din Siria, dar a refuzat să ofere un calendar pentru retragere, care a atras critici din partea membrilor propriului său partid republican şi preocupări printre aliaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici