Trump vrea să sape după petrol şi gaze în ecosistemele neatinse din Alaska

  • Donald Trump vrea să foreze după petrol şi gaze într-una dintre cele mai sălbatice zone din SUA – Alaska
  • Dacă zona dispune de petrol, producţia ar putea începe în aproximativ opt ani, iar activităţile vor dura 50 de ani
  • O decizie care îi scandalizează pe ecologişti, mai ales că în zonă se regăsesc multe animale pe cale de dispariţie
581 afișări

Pe ultima suta de metri, administraţia Trump ia o decizie care îi scandalizează pe ecologişti. Planul care va permite forajele pentru petrol şi gaze în regiunea protejată Arctic National Wildlife Refuge din Alaska a fost finalizat. Regiunea are o suprafaţă de 7,7 milioane de hectare şi adăposteşte multe animale pe cale de dispariţie. Renii şi urşii polari au fost protejaţi de foraje decenii întregi. Până acum. Este considerată şi una dintre cele mai sălbatice şi naturale zone din SUA. Autorităţile dau asigurări că habitatul va fi protejat, însă ecologiştii nu sunt convinşi de acest lucru.

Alex Găvan este activist de mediu şi îţi arată câteva metode prin care am putea să afectăm mai puţin planeta şi ecosistemele.

Lena Moffitt, ecologist: Aceast foraj care accelerează schimbările climatice ar avea loc într-unul dintre puţinele ecosisteme curate rămase pe planetă. Este casă pentru urşii polari, vulpea arctică şi peste 200 de specii de păsări. Acesta este motivul pentru care marea majoritate a americanilor vor să îl vadă protejat. Deci chiar şi pentru administraţia Trump, este o mişcare deosebit de proastă.”

Alex Găvan, activist de mediu: Planeta asta nu poate să aibă un viitor şi omenirea nu mai poate avea un viitor pe planetă atâta timp cât noi încă ne producem energia din animale moarte. Dar acum este momentul în care să spunem mulţumesc, a fost minunat, am ajuns în punctul ăsta, doar că de aici încolo trebuie să tragem învăţăturile potrivite şi să avem soluţii adaptate la viitor. Energii verzi, energii regenerabile şi poate energia atomică.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici