Trupe paramilitare au fost trimise pe străzile din Portland. Trump, avertizat ”să nu folosească agenţiile federale ca pe o armată personală”

  • Oficialii Biroului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor din America au trimis agenţi din trei trupe paramilitare pentru a potoli protestele din Portland.
  • Federalii au purtat echipamente de camuflaj, nemarcate, iar maşinile care transportau manifestanţi arestaţi nu aveau numere de înmatriculare, pentru ca aceştia să nu poată fi indeficaţi.
  • Senatorul Ron Wyden i-a transmis lui Trump „să-şi scoată agenţii federali nedoriţi” din oraş.
6908 afișări
Imaginea articolului Trupe paramilitare au fost trimise pe străzile din Portland. Trump, avertizat ”să nu folosească agenţiile federale ca pe o armată personală”

Sursa FOTO: Profimedia

Oficialii Biroului Vamal şi de Protecţie a Frontierelor au confirmat marţi că au trimis ofiţeri şi agenţi federali din trei unităţi paramilitare pentru a interveni în protestele din Portland, relatează Reuters.

„Am trimis agenţi şi ofiţeri din trupele de operaţiuni speciale”, a declarat într-un email un oficial al instituţiei.

Pe internet au apărut mai multe clipuri video în care apar agenţii îmbrăcaţi în echipamente de camuflaj. Aceştia nu poartă indicative clare pe echipamente pentru a nu putea fi identificaţi.

Maşinile în care i-au transportat pe manifestanţii arestaţi nu aveau numere de înmatriculare.

Conform unor apărători ai drepturilor civile, aceste tactici şi măsuri încalcă dreptul protestatarilor la libera exprimare, sub Primul Amendament al Constituţiei Americii.

Agenţii uneia dintre cele trei unităţi paramilitare, Unitatea Tactică de Frontiere, sunt antrenaţi să „răspundă imediat unui incident de mare risc, prin tactici specalizate”, scriu cei de la CBP pe website-ul lor.

Senatorul Ron Wyden, democrat din Oregon, a criticat decizia lui Trump de a trimite astfel de forţe între protestatari: „Donald Trump nu are niciun motiv să trimită trupe paramilitare pe străzile din Portland. De fapt, pe nicio stradă din vreun oraş american. Forţele acestea generează un conflict şi mai mare, atacă protestatarii paşnici şi pur şi simplu îmi fac oraşul natal foarte periculos. Pentru ca oamenii din Portland să aibă linişte, Trump trebuie să-şi scoată din oraşul nostru agenţii federali nedoriţi”.

Primarul din Portland, Ted Wheeler, i-a transmis lui Donald Trump ”să nu folosească agenţiile federale ca pe o armată personală”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici