Trupul fără cap şi fără membre, descoperit în apele Danemarcei, este al jurnalistei suedeze Kim Wall

Cadavrul fără cap şi fără membre, descoperit luni în apele Danemarcei, este al jurnalistei suedeze Kim Wall, dată dispărută la 11 august după scufundarea submarinului Nautilus, a anunţat miercuri poliţia din oraşul Copenhaga, relatează site-ul BBC News.

13064 afișări
Imaginea articolului Trupul fără cap şi fără membre, descoperit în apele Danemarcei, este al jurnalistei suedeze Kim Wall

Trupul fără cap şi fără membre descoperit în apele Danemarcei este al jurnalistei Kim Wall

Anchetatorii au confirmat "o potrivire a probelor ADN între trupul descoperit şi Kim Wall". Trupul neînsufleţit a fost descoperit într-o mlaştină din largul insulei daneze Amager, din apropiere de Copenhaga.

Kim Wall, în vârstă de 30 de ani, a fost văzută ultima oară în viaţă în 10 august, când a plecat într-o excursie cu submarinul inventatorului danez Peter Madsen, Nautilus, pentru a scrie un reportaj.

Iniţial, Peter Madsen a susţinut că a lăsat-o pe tânără în siguranţă la mal, în data de 10 august, pe insula Refshaleoen, în apropiere de Copenhaga. Ulterior, Madsen a recunoscut că a "îngropat-o" în mare, după ce Kim Wall a suferit un accident la bordul submarinului.

La 11 august au fost demarate operaţiunile de căutare a submarinului Nautilus care dispăruse în strâmtoarea Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, cu două persoane la bord.

Poliţia daneză considera că submarinul a fost scufundat în mod deliberat de Madsen, care a fost salvat înainte de a fi arestat. Inventatorul danez a fost acuzat de omucidere involuntară prin neglijenţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici