Tsunamiul din Japonia: Bilanţul victimelor a fost revizuit la 18.879

Numărul morţilor şi dispăruţilor înregistraţi la 6 iunie în urma cutremurului urmat de un tsunami la 11 martie 2011 în Japonia a fost revizuit la 18.879, a anunţat poliţia japoneză.

849 afișări
Imaginea articolului Tsunamiul din Japonia: Bilanţul victimelor a fost revizuit la 18.879

Tsunamiul din Japonia: Bilanţul victimelor a fost revizuit la 18.879 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În primele luni de după catastrofă, numărul total al victimelor a fost estimat la peste 25.000, numărul cadavrelor neidentificate fiind foarte mare, ca şi cel al persoanelor date dispărute, ale căror trupuri nu au fost găsite.

Identificarea unora dintre cadavre a permis eliminarea repetării numelor, prin scoaterea acestora de pe lista persoanelor dispărute.

Pentru moment, au fost înregistrate 15.861 de persoane decedate, dar 3.081 sunt în continuare date dispărute, fără să le fie găsite cadavrele. Totodată, câteva sute de cadavre se află, în continuare, neidentificate la morgă, într-o stare care face tot mai dificilă identificarea lor.

În faţa acestor dificultăţi, peste 4.000 de persoane sunt în continuare mobilizate în cadrul acţiunilor de căutare şi altor acţiuni necesare, dintre care câteva sute în prefectura Fukushima, unde investigaţiile au fost complicate în urma contaminării radioactive, după accidentul nuclear de la centrala Fukushima Daiichi.

Recent, poliţia din prefectura Miyagi (nord-estul Japoniei), cea mai afectată de tsunami, a postat pe site-ul său portretele-robot ale unor victime, desenate pe baza cadavrelor, în vederea identificării.

În prezent, în morgile din Miyagi există în continuare 208 cadavre, dintre care 70 sunt suficient de bine conservate pentru a li se putea face un portret robot.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici