Tunelul drogurilor: 14 tone de canabis, confiscate la graniţa americană

Autorităţile americane au anunţat miercuri că au descoperit un important tunel la frontiera cu Mexicul, destinat introducerii de droguri şi imigranţi în Statele Unite, dar şi arestarea a 15 presupuşi traficanţi de stupefiante, suspectaţi că fac parte din cartelul mexican Zeta.

781 afișări
Imaginea articolului Tunelul drogurilor: 14 tone de canabis, confiscate la graniţa americană

Tunelul drogurilor: 14 tone de canabis, confiscate la graniţa americană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţi de vamă au confiscat 14 tone de canabis în tunelul care asigură legătura între nişte depozite de droguri din oraşul mexican Tijuana şi nişte hangare din Otay Mesa, la periferia San Diego (California), a anunţat o purtătoare de cuvânt a Administraţiei americane a Vămilor şi Imigraţiei (ICE).

"Este vorba despre un important tunel transfrontalier destinat transportului drogurilor", se arată într-un comunicat al agenţilor vamali.

ICE anunţa în iunie că, din 1990 şi până în prezent, la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic au fost descoperite peste 150 de tuneluri clandestine, utilizate de traficanţii de droguri şi de imigranţi clandestini pentru a pătrunde pe teritoriul american.

La celălalt capăt al ţării, poliţia americană a confiscat 13 milioane de dolari în numerar, provenind de pe piaţa drogurilor, dar şi 250 de kilograme de cocaină, în cadrul unor descinderi în regiunea Chicago, care s-au încheiat cu arestarea a 15 traficanţi de narcotice, suspectaţi că fac parte din cartelul mexican Zeta.

Este pentru prima dată când agenţi ai poliţiei federale americane arestează presupuşi membri ai cartelului mexican în această regiune.

"Influenţa organizaţiilor infracţionale mexicane pe piaţa de droguri din Chicago este manifestă", a declarat Jack Riley, comandantul filialei locale a serviciului de poliţie federal american.

Cartelul Zeta, creat şi condus de foşti militari din cadrul unităţilor de elită ale armatei mexicane, este considerat cel mai violent şi crud dintre principalele şapte carteluri ale drogurilor care operează în Mexic. Cartelul a mai practicat răpiri de imigranţi clandestini şi furtul de carburant.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici