Turcia a emis mandate de reţinere pentru 115 persoane acuzate de implicare în evenimentele din 2016

Autorităţile turce au emis, vineri, mandate de arestare pentru 115 persoane acuzate de implicare în tentativa de lovitură de stat de anul trecut, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

136 afișări
Imaginea articolului Turcia a emis mandate de reţinere pentru 115 persoane acuzate de implicare în evenimentele din 2016

Turcia a emis mandate de reţinere pentru 115 persoane acuzate de implicare în evenimentele din 2016

Operaţiunile au vizat destructurarea "reţelei financiare" conduse de către clericul musulman Fethullah Gulen, stabilit în SUA şi acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Aproximativ 800 de persoane au fost arestate doar în ultima lună în cadrul anchetei privind presupuşii susţinători ai lui Gulen.

Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgenţă după tentativa eşuată de lovitură de stat din 2016, iar peste 50.000 de persoane au fost arestate, printre care jurnalişti şi angajaţi din administraţia centrală, fiind acuzate de susţinerea lui Fethullah Gulen. Acţiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene şi organizaţii pentru drepturile omului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici