Turcia a finalizat dosarul de extrădare pentru clericul musulman Fetullah Gulen din SUA

Dosarul privind cererea de extrădare a clericului musulman Fetullah Gulen, acuzat de Ankara că ar fi orchestrat tentativa eşuată de lovitură de stat din iulie 2016, a fost finalizat, a anunţat duminică ministrul turc al Justiţiei, Abduhamit Gul, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

1259 afișări
Imaginea articolului Turcia a finalizat dosarul de extrădare pentru clericul musulman Fetullah Gulen din SUA

Turcia a finalizat dosarul de extrădare pentru clericul musulman Fetullah Gulen din SUA

"Dosarul pentru extrădarea lui Gulen este complet. Toate procesele au fost finalizate în conformitate cu contractele internaţionale şi contractele de extrădare, nu există deficienţe în termeni tehnici sau privind documentele pentru extrădare", a spus Gul.

Regimul Recep Tayyip Erdogan consideră că reţeaua clericului musulman Fethullah Gulen, FETO, este responsabilă pentru tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016. Peste 50.000 de persoane au fost arestate în Turcia, printre care jurnalişti şi angajaţi din administraţia centrală, fiind acuzate de susţinerea lui Gulen.

În plus, preşedintele turc a declarat că Statele Unite îl protejează pe clericul musulman în vârstă de 79 de ani, care locuieşte în statul Pennsylvania din 1999, şi a cerut extrădarea de urgenţă a acestuia. Fethullah Gulen a respins toate acuzaţiile şi consideră că Erdogan a impus o dictatură în Turcia.

Recep Tayyip Erdogan a declarat stare de urgenţă după tentativa eşuată de lovitură de stat din 15 iulie 2016, iar acţiunile Ankarei au fost dur criticate de mai multe state europene şi organizaţii pentru drepturile omului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici