Turcia a început ridicarea unui zid la frontiera cu Iranul

Autorităţile din Turcia au început construirea unui zid de-a lungul frontierei cu Iranul, după ce au finalizat o barieră similară pe un segment al frontierei cu Siria, potrivit presei turce, relatează site-ul agenţiei The Associated Press.

2270 afișări
Imaginea articolului Turcia a început ridicarea unui zid la frontiera cu Iranul

Guvernatorul provinciei Agri, Suleyman Elban, a inspectat construcţia zidului de securitate marţi, arată agenţia Dogan.

Zidul va avea trei metri înălţime şi va fi realizat din blocuri de beton, iar scopul acestei structuri este să oprească trecerea militanţilor kurzi şi a contrabandiştilor din Iran către Turcia.

În ianuarie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat planurile pentru construirea unor ziduri la graniţele cu Irak şi Iran.

În luna aprilie, Turcia a încheiat construcţia zidului pe o distanţă de 556 de kilometri de-a lungul frontierei sale cu Siria, în condiţiile în care aproximativ trei milioane de sirieni au reuşit să pătrundă în Turcia de la începutul războiului din Siria.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici