Turcia a lansat noi atacuri asupra kurzilor din nordul Siriei

Armata Turciei a lansat sâmbătă noi atacuri asupra militanţilor miliţiei kurde YPG din nordul Siriei, după ce a mai lansat atacuri similare în ultimele zile şi după ce Administraţia Bashar al-Assad a avertizat că va riposta la operaţiunile militare ale Turciei, relatează site-ul postului France 24.

1189 afișări
Imaginea articolului Turcia a lansat noi atacuri asupra kurzilor din nordul Siriei

Turcia a lansat noi atacuri asupra kurzilor din nordul Siriei

Turcia a precizat că atacurile lansate asupra poziţiilor ocupate de YPG în regiunea siriană Afrin au fost efectuate ”în legitimă apărare”. Atacuri similare au fost lansate şi pe parcursul zilei de vineri.

Ministrul turc al apărării, Nurettin Canikli, a declarat că operaţiunea militară "a început de facto", însă a confirmat că trupele terestre nu au intrat încă pe teritoriul sirian.

Turcia consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliaţi ai mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Administraţia Bashar al-Assad a avertizat, joi, Turcia că va riposta la o eventuală operaţiune militară în nord-vestul Siriei. "Avertizăm conducerea Turciei că, dacă lansează operaţiuni în regiunea Afrin, acest lucru va fi considerat un act de agresiune de armata turcă", a declarat Faisal Meqdad, adjunct al ministrului sirian de Externe. "Sistemele antiaeriene siriene sunt restabilite în totalitate şi sunt pregătite să distrugă ţintele aeriene turce care pătrund în spaţiul aerian sirian", a adăugat Faisal Meqdad.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici