Turcia a spus că nu va abandona interesele în Mediterana de Est, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni din partea UE: ”Nu ne putem abandona drepturile”

  • Ministrul de Externe turc a declarat că ţara sa nu îşi va abandona drepturile şi interesele din estul Mediteranei.
  • iderii UE au convenit să pregătească sancţiuni limitate vizând Turcia pentru conflictele cu Grecia şi Cipru cu privire la explorarea energiei offshore.
  • Erdogan Erdogan s-a declarat supărat de faptul că Statele Unite şi UE continuă cu sancţiunile împotriva Turciei.
927 afișări
Imaginea articolului Turcia  a spus că nu va abandona interesele în Mediterana de Est, în ciuda ameninţărilor cu sancţiuni din partea UE: ”Nu ne putem abandona drepturile”

Profimedia

Turcia nu îşi va abandona drepturile şi interesele din estul Mediteranei din cauza posibilelor sancţiuni sau critici ale Uniunii Europene, a declarat luni ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu, relatează Reuters.
 
Vineri, la summitul organizat la Bruxelles, liderii UE au convenit să pregătească sancţiuni limitate vizând Turcia pentru conflictele cu Grecia şi Cipru cu privire la explorarea energiei offshore. Discuţiile cu privire la măsuri mai dure au fost amânate până în martie.
 
Nu ne putem abandona drepturile şi interesele din estul Mediteranei doar pentru că ne vom confrunta cu sancţiuni sau critici din partea UE,” a spus ministrul de Externe Mevlut Cavusoglu.
 
Cancelarul german Angela Merkel a declarat după summit că liderii UE intenţionează să discute despre exportul de arme către Turcia cu aliaţii din alianţa militară NATO, în urma presiunilor exercitate de Grecia pentru a se impune un embargo asupra armelor Ankarei.
 
Luni, preşedintele Tayyip Erdogan s-a declarat supărat de faptul că Statele Unite şi UE continuă cu sancţiunile împotriva ţării sale, spunând că Turcia se aştepta ca UE „să nu o sancţioneze, ci mai degrabă să îşi îndeplinească promisiunea de aderare deplină”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici