Turcia acuză Grecia că a deschis focul asupra unei nave în apele internaţionale

Turcia a declarat că paza de coastă grecească a tras asupra unei nave în apele internaţionale din nordul Mării Egee, marcând o altă potenţială escaladare a tensiunilor dintre ţările NATO, în timp ce premierul grec Kyriakos Mitsotakis şi-a acuzat vecinul de "intimidare".

717 afișări
Imaginea articolului Turcia acuză Grecia că a deschis focul asupra unei nave în apele internaţionale

Turcia acuză Grecia că a deschis focul asupra unei nave în apele internaţionale

Două ambarcaţiuni greceşti au deschis focul asupra unei nave sub pavilion Comore numită Anatolian, a relatat agenţia de stat Anadolu, citând Garda de Coastă turcă. Vasul avea 18 persoane şi nu au existat răniţi, a precizat Anadolu.

Nava nu emitea niciun semnal, potrivit unui oficial al Ministerului grec al Transporturilor Maritime, astfel că Paza de Coastă elenă a cerut ca aceasta să se oprească. Căpitanul a refuzat şi a accelerat, ceea ce a determinat Paza de Coastă să tragă focuri de avertisment în aer şi nu asupra navei, a declarat oficialul.

Incidentul aminteşte că tensiunile sunt în creştere în regiune. Înaintea alegerilor de anul viitor, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a intensificat criticile la adresa a ceea ce Turcia numeşte o creştere a numărului de militari greci pe insulele din apropierea coastelor sale, precum şi a sprijinului militar occidental acordat Atenei, cu care Ankara are dispute teritoriale de lungă durată.

Vorbind sâmbătă târziu la Târgul Internaţional de la Salonic, în nordul Greciei, Mitsotakis a abordat situaţia generală, afirmând că Grecia nu va ceda în faţa ameninţărilor.

Grecia spune că retorica turcă riscă o escaladare pe care NATO nu şi-o poate permite
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici