Turcia anunţă că s-ar putea răzgândi în privinţa achiziţionării sistemului S-400 din Rusia

Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, a declarat, luni, că Ankara ar putea renunţa la decizia de a achiziţiona sisteme antiaeriene S-400 din Rusia, dacă nu se ajunge la un acord pentru producerea comună a acestora, relatează site-ul agenţiei Tass.

2837 afișări
Imaginea articolului Turcia anunţă că s-ar putea răzgândi în privinţa achiziţionării sistemului S-400 din Rusia

Turcia anunţă că s-ar putea răzgândi în privinţa achiziţionării sistemului S-400 din Rusia

”Încă nu am primit niciun refuz pe această temă. Preşedintele Vladimir Putin ne-a spus că putem demara acţiuni pentru producerea acestui sistem. Cunoaşterea este crucială. Dacă atitudinea Rusiei va fi negativă, atunci vom încheia acordul cu altă ţară”, a declarat ministrul de Externe al Turciei.

”Trebuie să cumpărăm urgent sistemul S-400, pentru că avem nevoie de el. Trebuie să ne apărăm spaţiul aerian. Dar dacă unele ţări care se opun Rusiei nu doresc ca Turcia să cumpere sistemul S-400 de la aceasta, atunci ei trebuie să ofere o alternativă”, a adăugat Cavusoglu.

La 12 septembrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia a achitat deja un avans către Rusia pentru achiziţionarea sistemului S-400, în pofida opoziţiei exprimată de aliaţii din NATO.

Sistemul rus S-400 este proiectat să distrugă avioane, rachete de croazieră şi rachete balistice, inclusiv rachete cu rază medie de acţiune, dar pot fi, de asemenea, utilizate pentru obiective aflate la sol. S-400 poate viza ţinte aflate la o distanţă de până la 400 de kilometri şi la o altitudine de până la 30 de kilometri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici