Turcia anunţă că va cere NATO rachete de tip Patriot cât mai curând posibil

Şeful diplomaţiei turce Ahmet Davutoglu a anunţat marţi că Ankara se află în "ultima fază" a negocierilor înainte de a transmite NATO o cerere oficială de amplasare de rachete de tip Patriot la frontiera sa cu Siria.

183 afișări
Imaginea articolului Turcia anunţă că va cere NATO rachete de tip Patriot cât mai curând posibil

Turcia anunţă că va cere NATO rachete de tip Patriot cât mai curând posibil (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Rachetele sol-aer de tip Patriot "reprezintă o măsură de precauţie, special orientată către apărare", le-a spus Davutoglu jurnaliştilor la Ankara, înaintea unei vizite în Fâşia Gaza. "Vom trimite o solicitare oficială cât mai curând posibil", a adăugat el.

Luni, secretarul general al NATO Anders Fogh Rasmussen a afirmat că Alianţa nu a primit încă nicio cerere oficială din partea Turciei, dar o va considera "prioritară" în cazul în care va fi formulată.

Ministrul turc nu a oferit detalii cu privire la amplasarea rachetelor de tip Patriot, dar a anunţat că Ankara se află "în ultima fază a negocierilor" înainte de a trimite cererea.

Întărirea apărării antiaeriene a Turciei este discutată de mai multe luni de autorităţile de la Ankara şi aliaţii lor din NATO.

Această perspectivă a devenit mai probabilă în momentul în care tiruri de obuz siriene au atins localităţi turceşti apropiate de frontieră şi au ucis cinci săteni în octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici