Turcia cere SUA să excludă miliţia kurdă siriană YPG din alianţa împotriva Stat Islamic

Ankara a cerut, joi, Statelor Unite să excludă miliţia kurdă Unităţile Populare de Protecţie (YPG) din alianţa de forţe insurgente siriene care luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic, informează agenţia de ştiri Reuters.

359 afișări
Imaginea articolului Turcia cere SUA să excludă miliţia kurdă siriană YPG din alianţa împotriva Stat Islamic

Turcia cere SUA să excludă miliţia kurdă siriană YPG din alianţa împotriva Stat Islamic

"Am cerut ca această relaţie să fie încheiată, vreau să spun că dorim să pună capăt în totalitate sprijinului acordat aripii siriene a PKK, YPG", a declarat ministrul turc al Apărării, Nurettin Canikli, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, la o zi după întâlnirea cu secretarul american al Apărării, Jim Mattis, în marja unei reuniuni NATO.

"Am cerut ca această structură să fie eliminată din SDF", a spus oficialul turc, făcând referire la Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă de miliţii kurde şi arabe care luptă împotriva militanţilor Stat Islamic.

Ankara consideră grupările kurde siriene susţinute de Statele Unite drept aliate cu mişcarea insurgentă separatistă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţie considerată teroristă de Turcia, SUA şi UE.

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, a ajuns joi în Turcia, unde efectuează o vizită de două zile în care urmează să discute o serie de chestiuni ce afectează relaţiile dintre cele două ţări membre NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici