Turcia continuă operaţiunile militare împotriva militanţilor PKK din nordul Irakului

  • Turcia continuă operaţiunile militare în nordul Irakului, fiind vizate baze ale organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
  • Ministerul turc al Apărării: "Operaţiunea continuă aşa cum era programat, fiind atacate poziţii PKK din aer şi de la sol".
  • PKK denunţă atacurile Turciei, acuzând-o de "genocid".
410 afișări
Imaginea articolului Turcia continuă operaţiunile militare împotriva militanţilor PKK din nordul Irakului

Turcia continuă operaţiunile militare împotriva militanţilor PKK din nordul Irakului

Avioane militare turce au atacat, miercuri, poziţii din nordul Irakului ale organizaţiei separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), iar la sol acţionează echipe ale forţelor speciale kurde, anunţă Ministerul turc al Apărării, citat de agenţia Associated Press.

Armata turcă a lansat vinerea trecută noi operaţiuni împotriva grupului insurgent Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), o organizaţie separatistă care are baze militare în nordul Irakului şi comite uneori atacuri pe teritoriul Turciei.

Acestea sunt primele atacuri turce în Irak începând din februarie, atunci când 13 cetăţeni turci au fost găsiţi morţi după ce fuseseră capturaţi de militanţi kurzi.

„Operaţiunea continuă aşa cum era programat, fiind atacate poziţii PKK din aer şi de la sol", a comunicat miercuri Ministerul Apărării de la Ankara. Pe teren acţionează militari din cadrul unităţilor speciale ale armatei turce.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), considerat organizaţie teroristă de SUA şi Uniunea Europeană, a denunţat un "atac în scop de genocid", cerând intervenţia statelor democratice.

Zeci de mii de persoane au murit în urma conflictului dintre serviciile de securitate turce şi PKK începând din 1984.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici